Μην καθαρίζετε σκληρές επιφάνειεςΤο χαρτί κουζίνας σκίζεται εύκολα οπότε για να καθαρίσετε τραχιές επιφάνειες προτιμήστε ένα σφουγγάρι. Το ίδιο ισχύει και για τα χαλιά. Μη δοκιμάσετε να καθαρίσετε λεκέ σε χαλί με χαρτί κουζίνας, θα διαλυθεί και τα πράγματα θα γίνουν μάλλον χειρότερα.

Μην καθαρίζετε οθόνες (τηλεόρασης ή υπολογιστή)
Μπορεί να μην το πιστεύετε, όμως το χαρτί κουζίνας δεν προορίζεται για καθάρισμα επιφανειών όπως αυτή μιας οθόνης, πόσο μάλλον ενός υπολογιστή που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και απαιτεί καθάρισμα με ειδικό πανάκι ή πανάκι με μικροΐνες.

Μην καθαρίζετε τζάμια, καθρέφτες κ.λ.π
Για τη συγκεκριμένη δουλειά τα πανάκια με μικροΐνες είναι ιδανικά. Αν κάνετε το λάθος και ψεκάσετε πρώτα με καθαριστικό για επιφάνειες και περάσετε με χαρτί, θα κάνετε διπλή δουλειά αφού το χαρτί αφήνει υπολείμματα.

Γυαλιά (μυωπίας ή ηλίου)
Υπάρχουν ειδικά πανάκια και γι’ αυτή τη δουλειά επειδή ο φακός καλύπτεται με ειδικό φιλμ. Φροντίστε τους φακούς σας σωστά και μην τους καθαρίζετε με ό,τι πανί βρίσκετε μπροστά σας γιατί σύντομα θα ξαναεπισκεφτείτε το κατάστημα οπτικών. Το αντίστοιχο πανάκι είναι ιδανικό και για τις οθόνες των κινητών (για τη περίπτωση που σκεφτήκατε και αυτές να τις καθαρίσετε με χαρτί κουζίνας.

You May Also Like