Πέρα από τον κλασσικό τρόπο για να γευτείτε την βρώμη, με κρύο ή ζεστό γάλα, υπάρχουν πολλές προτάσεις που θα την κάνουν ακόμη πιο λαχταριστή.

•    Με γιαούρτι. Όπως προσθέτετε δημητριακά στο γιαούρτι, μπορείτε να προσθέσετε βρώμη. Εάν μάλιστα βάλετε και λίγο μέλι, αποξηραμένα ή φρέσκα φρούτα και ξηρούς καρπούς στο πιάτο, θα έχετε ένα πλήρες, νόστιμο και χορταστικό γεύμα. Τα ίδια μπορείτε να προσθέσετε βέβαια και στο γάλα με τη βρώμη.

•    Ρυζόγαλο χωρίς ρύζι. Ένα ρυζόγαλο, που δεν είναι ακριβώς ρυζόγαλο καθώς δεν περιέχει ρύζι, μπορείτε να φτιάξετε βράζοντας βρώμη με γάλα και μέλι ή ζάχαρη. Γεύση που θα θυμίζει κάπως το κλασσικό ρυζόγαλο, δίνει η κανέλα που θα πασπαλίσετε από πάνω.

•    Cookies και μπάρες. Για ένα υγιεινό συνοδευτικό για τον καφέ, ή για ένα θρεπτικό σνακ, μπορείτε να ετοιμάσετε cookies και μπάρες δημητριακών με βρώμη. Θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

•    Κέικ, πανκεικς και μάφιν. Τα αγαπημένα μας κέικ και muffins γίνονται ακόμη πιο νόστιμα και σίγουρα πιο υγιεινά, εάν αντικαταστήσετε μέρος του αλευριού με βρώμη.

•    Ψωμί, κριτσίνια. Όπως με τα κέικ, έτσι και στην περίπτωση του ψωμιού, αλλά και για τα κριτσίνια, μέρος από το αλεύρι μπορεί να αντικατασταθεί με βρώμη.

•    Ελαφρύ γεύμα βρώμης. Η βρώμη δεν γίνεται νόστιμη μόνο εάν βράσει με γάλα, αλλά και με απλό νερό. Για ένα ελαφρύ γεύμα λοιπόν, βράστε τη βρώμη σας, προσθέστε αλάτι, πιπέρι, ή και κάποιο άλλο μπαχαρικό της επιλογής σας και σερβίρετε με κάποιο μαλακό τυρί, όπως ανθότυρο.

•    Μπιφτέκια και πανάρισμα. Αντικαθιστώντας την τριμμένη φρυγανιά με βρώμη, στα μπιφτέκια, τα κεφτεδάκια αλλά και το πανάρισμα, θα έχετε ένα υγιεινό φαγητό, ιδιαιτέρως νόστιμο. Θα λατρέψετε τη βρώμη ειδικά στο πανάρισμα, καθώς η κρούστα που δημιουργεί είναι πολύ τραγανή.

You May Also Like