Στην αυγή της νέας δεκαετίας ο Ιανουάριος είναι ο ιδανικός μήνας για νέα ξεκινήματα, καινούργιες αποφάσεις, στόχους  και φυσικά ολοκληρωτικές εκκαθαρίσεις.

Αν θέλεις να αλλάξεις τον τρόπο που ενεργείς, σκέφτεσαι και ζεις, θα πρέπει να δεις τον πρώτο μήνα του νέου έτους σαν την κατάλληλη ευκαιρία για να ανασυνταχθείς !

  • Εντόπισε τι θέλεις να αλλάξεις

Δεν χρειάζεται να έχεις στόχους σε κάθε τομέα της ζωής σου – σχέσεις, οικονομικά,εργασία, οικογένεια, μπορείς απλώς να εστιάσεις σε αυτό που νιώθεις την ανάγκη να αλλάξεις πραγματικά.

Συγκεκριμενοποίησε το και θέσε προτεραιότητες για να υλοποιήσεις αυτούς τους στόχους.

  • Χώρισε κάθε στόχο σε μικρότερους

Εάν ο στόχος είναι να κάνεις οικονομία για να αγοράσεις ένα σπίτι ή ένα αυτοκίνητο τότε συζητάμε για έναν μεγάλο στόχο που σε δυσκολεύει και σε τρομάζει!

Ο τρόπος για να τον πετύχεις είναι να κατανοήσεις ποιοι μικρότεροι στόχοι θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν αυτόν τον μεγάλο σου στόχο – για παράδειγμα να κάνεις κάποιες επαγγελματικές κινήσεις που θα φέρουν επιπλέον έσοδα στα οικονομικά σου.

  • Κράτα ημερολόγιο
  • Αξιολόγησε τι δεν πήγε καλά το 2019

Θα ήταν σοφό να ξεκινήσεις το νέο έτος εντοπίζοντας τι δεν λειτούργησε για εσένα το 2019, ώστε να μπορείς να το αποφύγεις το 2020. Μήπως μια συγκεκριμένη φιλία σου προκαλεί αναρίθμητους πονοκεφάλους; Κόψτη. Υπάρχει κάποιο ανθυγιεινό μοτίβο στη ζωή σου; Άλλαξέ το. Μήπως διαμαρτύρεσαι καθημερινά για τη δουλειά σου; Ήρθε η ώρα να βρεις μία καινούργια. Ακόμα όμως και τα πιο μικρά πράγματα, όπως η αναβλητικότητα για γυμναστική, αποτελούν θέματα προς εξέταση.

  • Φτιάξε μία λίστα επαφών

Είτε ενδιαφέρεσαι να ακολουθήσεις μια διαφορετική σταδιοδρομία είτε θέλεις να προχωρήσεις στην τωρινή σου δουλειά, είναι σημαντικό να επενδύσεις στο δίκτυό σου. Κάνε ένα σχέδιο τον Ιανουάριο για να συναντήσεις κάθε μήνα ένα συγκεκριμένο αριθμό ατόμων που μπορεί να σε βοηθήσει, να σε συμβουλεύσει ή να σε εμπνεύσει για το 2020.

Καλή & επιτυχημένη χρονιά !

 

You May Also Like