Ακολουθούν εύκολα tips ώστε να βοηθήσεις τον εαυτό σου να πετύχει τον στόχο για απώλεια βάρους ώστε από μόνος σου να τρως πιο υγιεινά και λιγότερο!

  • Βάλε το φαγητό σου σε μικρότερο πιάτο απ’ ότι συνήθως
    Και όμως βοηθάει! Όταν το πιάτο σου είναι μεγάλο, αντίστοιχα και η μερίδα του φαγητού σου θα είναι μεγάλη. Γι’ αυτό προτίμησε ένα μικρό ή και εν καιρώ θα δεις αποτέλεσμα.
  • Μην τρως ενώ βλέπεις τηλεόραση
    Σύμφωνα με παλαιότερη έρευνα, όταν η προσοχή μας αποσπάται από κάτι άλλο, τρώμε περισσότερο. Και αυτά είναι άσχημα νέα αν σου αρέσει να απολαμβάνεις το φαγητό σου βλέποντας τηλεόραση, διαβάζοντας ή χαζεύοντας στον υπολογιστή.
  • Τοποθέτησε τα υγιεινά τρόφιμα σε ορατό και εύκολα προσβάσιμο σημείο. Τα φρούτα και τα λαχανικά καλό είναι να τοποθετούνται στο ψυγείο στο ύψος των ματιών, έτσι ώστε να μπορεί ο καθένας όταν το ανοίγει να τα επιλέγει.
  •  Φάε με μικρό πιρούνι
    Το μυστικό της σιλουέτας της Elisabeth Hurley φαίνεται να λειτουργεί, αφού σε κάθε πιρουνιά καταναλώνεις μικρότερη ποσότητα με αποτέλεσμα να σου παίρνει περισσότερο χρόνο να αδειάσεις το πιάτο. Και μέχρι τότε πιθανότατα ο εγκέφαλος θα έχει ήδη δώσει σήμα ότι χόρτασε.
  • Πιες νερό ακριβώς πριν το γεύμα
    Αν πιεις ένα μεγάλο ποτήρι νερό ακριβώς πριν το φαγητό σου, το στομάχι σου θα γεμίσει και θα σου δημιουργηθεί η εντύπωση ότι δεν πεινάς ιδιαίτερα. Έτσι θα θα φας λιγότερο.
  • Μην τρως βιαστικά
    Σε οποιαδήποτε περίπτωση πρέπει να απολαμβάνεις το φαγητό σου χαλαρή. Όταν τρως γρήγορα και βιαστικά καταναλώνεις μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού και ταυτόχρονα δεν αντιλαμβάνεσαι πότε έχεις χορτάσει. Ενώ αντίστοιχα όταν τρως αργά νιώθεις χορτάτη πολύ πιο γρήγορα.

You May Also Like