Με αυτά τα απλά tips θα  έχεις πάντα καθαρή ατμόσφαιρα στο σπίτι σου !

 Αέρισε καλά το σπίτι 

Το πιο απλό και τελείως ανέξοδο πράγμα που μπορείς να κάνεις για να καθαρίσεις και να ανανεώσεις την ατμόσφαιρα του σπιτιού σου είναι να το αερίσεις καλά. Κάθε πρωί λοιπόν άνοιξε τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες σου για τουλάχιστον 20 λεπτά. Έτσι οι ρύποι που έχουν συσσωρευτεί στο σπίτι σου θα μειωθούν και ο αέρας του θα καθαρίσει.

Διακόσμησε με τα κατάλληλα φυτά

Υπάρχουν ορισμένα φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν τον αέρα και ανανεώσουν την ατμόσφαιρα. Έτσι, φυτά όπως ο κισσός, η αλόη, ο φίκος ή η δράκαινα  βοηθούν ώστε να καθαρίσει ο αέρας του σπιτιού από βλαβερές χημικές ενώσεις που υπάρχουν στο χώρο.

Μην ξεχνάς ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι μια τέλεια προσθήκη για τη διακόσμηση του σπιτιού σου!

Μη χρησιμοποιείς πολλά αρωματικά

Τα πολλά αρωματικά χώρου, σπρέι  και καθαριστικά με άρωμα δε βοηθάν πάντα. Αντίθετα, βαραίνουν την ατμόσφαιρα και δημιουργούν ένα μπέρδεμα μυρωδιών. Κράτα λοιπόν τα πράγματα απλά και προτίμησε να μη βάζεις χημικά αρωματικά στο σπίτι σου.

Χρησιμοποίησε αιθέρια έλαια

Τα αιθέρια έλαια είναι θαυματουργά σε πολλές περιστάσεις φυσικού καθαρισμού. Μία από αυτές είναι και ο καθαρισμός της ατμόσφαιρας του σπιτιού μας. Ο τρόπος είναι πολύ απλός: τοποθέτησε μερικές σταγόνες του ελαίου σε ένα μπολ με χλιαρό νερό και άφησε το στο χώρο που χρησιμοποιείς πιο συχνά και θέλεις να καθαριστεί. Για καλύτερα αποτελέσματα μπορείς να χρησιμοποιήσεις έλαια φύλλων ευκαλύπτου, μέντας ή λεβάντας.

Πέτα τα άχρηστα πράγματα

Η συσσώρευση πολλών αντικειμένων στο σπίτι δημιουργεί μια αίσθηση μπουκώματος του χώρου. Επιπλέον, τα αντικείμενα που δε χρησιμοποιούνται συχνά μαζεύουν πολλή σκόνη, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να βαραίνει. Γι’ αυτό κάνε ένα καλό ξεκαθάρισμα στα πράγματα που έχεις στο σπίτι σου και πέταξε ότι δε χρειάζεσαι. Έτσι, η ατμόσφαιρα θα είναι πιο καθαρή και ανάλαφρη.

You May Also Like