*Άρθρο της υποψήφιας δημοτικής συμβούλου με τον συνδυασμό, «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική»για το Δήμο Βόλου, Χριστίνας Μαρασίδη

Οι βιβλικές θεομηνίες που πρόσφατα «χτύπησαν» τον τόπο μας υπογραμμίζουν την ανάγκη στιβαρής τοπικής αυτοδιοίκησης. Αυτές τις στιγμές που όλοι μας μετράμε τις απώλειές μας, ο Δήμαρχος, ο Δήμος και οι υπηρεσίες του διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο τόσο σε ότι αφορά την ανακούφιση της κοινότητας όσο και την επιστροφή σε κανονικούς ρυθμούς ζωής.

Γιατί ο ρόλος κάθε Δημάρχου και των ανθρώπων που τον περιβάλουν, έχουν σαν αποστολή τη συνοχή της κοινότητας, την υποστήριξη δράσεων αλληλεγγύης και τη σύνθεση ευκαιριών για την ευημερία των ανθρώπων.

Εξίσου σημαντική είναι και η λεγόμενη ποσόστωση. Δηλαδή, το ποσοστό συμμετοχής των γυναικών στον Δήμο και στο Δημόσιο βίο γενικότερα. Η ισότιμη  συμμετοχή των γυναικών στα κοινά συμβάλει στην ενίσχυση του θεσμού της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας.  Διασφαλίζει την ισότητα στις ευκαιρίες, κατανέμει δίκαια όλες τις ευθύνες και εμπλουτίζει τις αξίες, τις προτεραιότητες και πάνω από όλα την κοινωνική συνοχή.

Η κοινωνική συνοχή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για μία ευημερούσα κοινωνία με αντοχές και ικανότητα άμεσης ανάκαμψης από τις κάθε μορφής κρίσης.

Η ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στα κοινά και στο κέντρο λήψης αποφάσεων μιας κοινότητας, είναι βέβαιο ότι θα αναδείξει ζητήματα σχετικά με την ποιότητα ζωής, την προστασία του τόπου και ειδικότερα του περιβάλλοντος, την κοινωνική πολιτική για τις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού. Θέματα όπως η δημόσια υγεία, η ιατρική περίθαλψη, η επίλυση διαφορών με ειρηνικά μέσα και διάλογο όπως η τάξη και οργάνωση έχουν θηλυκό πρόσημο.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, με την ψήφο μας στις προσεχείς εκλογές έχουμε τη δυνατότητα να συμβάλουμε στη σύνθεση ενός Δημοτικού Συμβουλίου, με τη συμμετοχή περισσότερων γυναικών, για μια κοινωνία δημοκρατική, ίσων ευκαιριών για προσωπική και συλλογική ευημερία.

 

You May Also Like