Λαμπρή σημαίνει λαμπερή, γιορτή γεμάτη φως που εκπέμπει λάμψη. Η σημαντικότερη γιορτή για εμάς, που την περιμένουμε πάντοτε με ανυπομονησία. Μετά το Γολγοθά η Ανάσταση του Κυρίου, η καταπάτηση του θανάτου, η αιώνια ζωή. Γι’ αυτό η πασχαλινή ατμόσφαιρα πρέπει να είναι χαρούμενη, είναι άλλωστε ταυτόχρονα και ημερολογιακά μία μετάβαση από το χειμώνα στην άνοιξη, οπότε επιβάλλονται τα χρώματα έτσι ώστε να μας φτιάξουν ακόμα περισσότερο τη διάθεση. Η προετοιμασία του πασχαλινού τραπεζιού είναι σημαντική, γι’ αυτό βάλτε τα δυνατά σας και εντυπωσιάστε τους αγαπημένους σας με απλούς και εύκολους τρόπους.

  • Λευκό τραπεζομάντηλο. Είναι πάντα must σε όλα τα γιορτινά τραπέζια. Βγάλτε το καλό σας λευκό τραπεζομάντηλο και συνδυάστε το με χρωματιστές πετσέτες ή σερβίτσια. Εξίσου όμορφο αποτέλεσμα δίνει και το αντίθετο (λευκό ράνερ πάνω σε χρωματιστό τραπεζομάντηλο).

  • Βάλτε λουλούδια στο τραπέζι σας. Τι καλύτερο από φρέσκα λουλούδια να ομορφαίνουν το γιορτινό σας τραπέζι. Μπορείτε να βάλετε από αγριολούλουδα που τα έχετε μαζέψει οι ίδιοι, μέχρι πασχαλιές ακόμα και τουλίπες.

  • Τοποθετήστε κεριά για να δημιουργήσετε μία πιο ζεστή ατμόσφαιρα. Μπορείτε κάλλιστα να χρησιμοποιήσετε και τις αναστάσιμες λαμπάδες σας τοποθετώντας τες σε ένα βάζο.

 

  • Τοποθετήστε τα βαμμένα σας αυγά μέσα σε μία γυάλα, σε ένα χειροποίητο καλαθάκι, σε μία πασχαλινή πιατέλα ή δέστε τα χαριτωμένα στις πετσέτες που θα τοποθετήσετε σε κάθε πιάτο.

  • Στολίδια που θυμίζουν Πάσχα είναι τα κοτοπουλάκια και τα λαγουδάκια, γι’ αυτό επιστρατεύστε τα ιδίως αν έχετε μικρά παιδιά για να στολίσετε το τραπέζι σας ή για να προσφέρετε ένα μικρό σοκολατένιο γλύκισμα που πάντα αρέσει.

Μην ξεχάσετε τις ευχές. Χριστός Ανέστη! Αληθώς Ανέστη!

 

Κατερίνα Ζήση

Αρχιτέκτων Μηχανικός, ΜΑ Lighting Design

Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε., Ανακαίνισης & Αποκατάστασης Κτιρίων

 

Photo credits: TheodorMargaritis

Make up : Elena Tzogiou

Clothes : Klip_shop Volos

You May Also Like