Η κυτταρίτιδα είναι μια διαταραχή αισθητικής φύσης που εμφανίζεται κυρίως στο γυναικείο σώμα χωρίς να κάνει διακρίσεις μεταξύ αδύνατων ή παχύσαρκων ατόμων. Δημιουργεί όψη «φλούδας πορτοκαλιού» σε διάφορα σημεία του γυναικείου σώματος, όπως στους μηρούς και τους γλουτούς.

Συνδέεται με την κυκλοφορία του αίματος, τις ορμόνες και γενετικούς παράγοντες. Συνδέεται επίσης, σε μεγάλο βαθμό, με τις συνήθειες όσον αφορά στη διατροφή και στην άσκηση.

Σε γενικές γραμμές, προκειμένου να αποτρέψετε την εμφάνιση της κυτταρίτιδας και να βελτιώσετε την εμφάνισή σας, είναι σημαντικό όχι μόνο να κάνετε ασκήσεις και να κινείστε, αλλά και να αποκλείσετε εντελώς ορισμένα τρόφιμα από τη διατροφή σας.

Κάποια πλούσια σε αντιοξειδωτικά τρόφιμα μπορεί να βοηθήσουν ελαφρώς στη βελτίωση της απαλότητας του δέρματος, ενώ κάποια άλλα προκαλούν την εμφάνιση τοπικού λίπους και κυτταρίτιδας. Η πρώτη ομάδα περιλαμβάνει φρούτα και λαχανικά.

Αντίθετα, πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, ζάχαρη και λίπος είναι οι χειρότερες επιλογές για όσους προσπαθούν να μειώσουν την κυτταρίτιδα ή την πιθανότητα εμφάνισής της.

Τα πέντε τρόφιμα που προκαλούν κυτταρίτιδα
Η διατροφολόγος, Νατάλια Κάλβετ, σε ένα σχόλιο για την ισπανική εφημερίδα «La Vanguardia», στάθηκε σε πέντε τρόφιμα που πιο πολύ από όλα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της κυτταρίτιδας.

Για να λύσετε το πρόβλημα της κυτταρίτιδας, πρέπει να αποφεύγετε τα ακόλουθα τρόφιμα:

Δημητριακά για πρωινό
Άσπρο ψωμί
Αναψυκτικά με ζάχαρη
Αλλαντικά
Καφεΐνη

Τα περισσότερα δημητριακά για πρωινό αποτελούν τρόφιμα που έχουν περάσει πολλά επίπεδα επεξεργασίας κι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και εξευγενισμένο αλεύρι. Λόγω του τελευταίου, δεν είναι καλή ούτε η συχνή κατανάλωση λευκού ψωμιού.

Τα αναψυκτικά με ζάχαρη δεν ενυδατώνουν τον οργανισμό τόσο καλά όσο το νερό, γεγονός που οδηγεί στον σχηματισμό κυτταρίτιδας.

Το κρέας που έχει περάσει από βαθιά επεξεργασία, όπως τα αλλαντικά, περιέχει λίπος χαμηλής ποιότητας.

Η Κάλβετ πρόσθεσε ότι η καφεΐνη ενισχύει τον σχηματισμό κυτταρίτιδας, καθώς κρατάει το υγρό και εμποδίζει την παροχή οξυγόνου στα κύτταρα των ιστών. Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια, πρέπει τα παραπάνω στοιχεία να επιβεβαιωθούν και ανεξάρτητα.

You May Also Like