Η μεσοθεραπεία είναι μια απλή διαδικασία κατά την οποία εγχύουμε με τη βοήθεια πολύ μικρών βελονών ή με χρήση του σύγχρονου Dermapen διάφορες ουσίες στο κατώτερο χόριο, εκεί όπου δεν μπορεί να διεισδύσει ακόμη και η καλύτερη αντιγηραντική ή ενυδατική κρέμα.

Οι ουσίες που χρησιμοποιούνται είναι συνήθως διαλύματα υαλουρονικού οξέος καθώς και ενεργά συστατικά όπως βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες.

Τρόπος δράσης της μεσοθεραπείας

Όταν απλώνουμε μια ουσία στην επιδερμίδα ένα μικρό ποσοστό της απορροφάται και η απορρόφηση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (π.χ. μέγεθος μορίου της ουσίας, κατάσταση επιδερμίδας, υγρασία κλπ).Χρησιμοποιώντας τη μεσοθεραπεία δημιουργούμε μικρά κανάλια στην επιδερμίδα μέσω των οποίων μπορούν με ευκολία να διεισδύσουν δραστικές ουσίες και να φτάσουν ως το χόριο.

Αυτό μεγιστοποιεί το αποτέλεσμα των θεραπειών γι’ αυτό και έχει εφαρμογή σε θεραπείες τόσο αντιγήρανσης  όσο και ουλών, μελάσματος, αλωπεκιών αλλά και κυτταρίτιδας.

Ενδείξεις μεσοθεραπείας στο πρόσωπο

  • Αντιγήρανση
  • Χρησιμοποιείται αρχικά για τη βαθιά ενυδάτωση του δέρματος και για την πρόληψη δημιουργίας ρυτίδων και κατόπιν για τη διόρθωση λεπτών ρυτίδων. Στην περίπτωση αυτή κύριο συστατικό της μεσοθεραπείας είναι το υαλουρονικό οξύ και οι βιταμίνες.
  • Με ειδικό πρωτόκολλο που αποφασίζει η ιατρός χρησιμοποιείται στην διόρθωση ουλών ακμής. Σ’ αυτήν την περίπτωση απαραίτητη είναι η χρήση ρετινόλης και Dermapen.
  • Εξαιρετικά αποτελέσματα έχει η μεσοθεραπεία που αφορά άτομα με δυσχρωμίες και μέλασμα. Σ’ αυτήν την περίπτωση χρησιμοποιούμε ασκορβικό οξύ, ρετινόλη, βιταμίνη c και γλουταθειόνη.
  • Σύσφιξη προσώπου και λαιμού με υαλουρονικό οξύ και DMAE
  • Λιποδιάλυση σε προγούλι

ΠΗΓΗ:http://www.georgakli.gr/

You May Also Like