Στα περισσότερα σπίτια το μπάνιο είναι ένας μικρός μη λειτουργικός  χώρος χωρίς πολλές ανέσεις. Δες πως μπορείς μπορείς να κάνεις το μπάνιο σου πιο λειτουργικό και άνετο,με  εύκολα tips οργάνωσης.

Χρησιμοποίησε καλάθια για αποθήκευση

ψάθινα καλάθια κάτω από νιπτήρα μπάνιο

Αν τα ντουλάπια που έχεις στο μπάνιο σου δε σου αρκούν, τότε πρέπει να βρεις εναλλακτικές λύσεις αποθήκευσης και οργάνωσης. Μια καλή λύση είναι τα μεγάλα καλάθια που είναι ιδανικά για να αποθηκεύεις πετσέτες ή απορρυπαντικά.

 Τοποθέτησε διαχωριστικά στα συρτάρια

διαχωριστικά για συρτάρι καλλυντικά

Τα διαχωριστικά μέσα στα συρτάρια μπορούν να αλλάξουν τελείως την οργάνωση των συρταριών σου και να βάλουν τάξη στο χάος που μπορεί να επικρατεί.  Τοποθετώντας  διαχωριστικά, καθετί μένει στη θέση του και δεν σπαταλάς το χρόνο σου αναζητώντας το.

Κρέμασε στον τοίχο τα καλάθια

καλάθια κρεμασμένα στον τοίχο πετσέτες tips οργάνωσης μπάνιο

Είναι πιθανό να μην έχεις στο μπάνιο σου κάποια ελεύθερη επιφάνεια ώστε να τοποθετήσεις πάνω της καλάθια για αποθήκευση. Σε αυτή την περίπτωση μπορείς πολύ απλά να κρεμάσεις τα καλάθια στον τοίχο.

 Οργάνωσε τα προϊόντα για τα μαλλιά σε ένα χώρο

θήκη αποθήκευσης για προϊόντα μαλλιών πιστολάκι tips οργάνωσης μπάνιο

Σίγουρα το μπάνιο σου θα έδειχνε πολύ πιο οργανωμένο αν έβαζες όλα τα προϊόντα για τα μαλλιά σου σε ένα μέρος.  Για το λόγο αυτό μπορείς να αγοράσεις είτε ένα καλάθι είτε μια άλλη θήκη για να τοποθετήσεις σε αυτή ότι χρειάζονται τα μαλλιά σου.

Χρησιμοποίησε ράφια πάνω από τη λεκάνη

ράφια πάνω από τη λεκάνη tips οργάνωσης μπάνιο

Μιας που το μπάνιο συνήθως δεν είναι ένας μεγάλος χώρος, καλό θα ήταν να εκμεταλλευτείς κάθε ελεύθερο σημείο. Για το λόγο αυτό μπορείς να τοποθετήσεις ράφια πάνω από τη λεκάνη, που είναι ένας χώρος που συνήθως δε χρησιμοποιείται.

 Τοποθέτησε ράφια στις γωνίες

γωνιακό ράφι μπάνιου

Όπως είπαμε, στο μπάνιο κάθε ελεύθερο σημείο πρέπει να χρησιμοποιείται. Για να εκμεταλλευτείς λοιπόν ακόμα και τις γωνίες μπορείς να τοποθετήσεις μικρά γωνιακά ραφάκια.

Κρέμασε τα σαμπουάν

κρεμασμένη θήκη για σαμπουάν στη μπανιέρα tips οργάνωσης μπάνιο

 

Δεν υπάρχει λόγος τα σαμπουάν, το αφρόλουτρο, το σφουγγάρι και οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιείς όταν κάνεις μπάνιο, να βρίσκονται στο πάτωμα. Το μπάνιο σου θα δείχνει πολύ πιο οργανωμένο με μια θήκη κρεμασμένη στη ντουζιέρα. Τοποθέτησε λοιπόν όλα τα αξεσουάρ του ντουζ μέσα και το μπάνιο σου θα δείχνει σε απόλυτη τάξη.

You May Also Like