Η επιλογή των επίπλων είναι ίσως η πιο δύσκολη, χρονοβόρα αλλά ταυτόχρονα και δημιουργική ενασχόληση την περίοδο που ετοιμάζουμε το χώρο μας. Εκτός από το αισθητικό κομμάτι και το στυλ που θέλουμε να δώσουμε πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και πώς θα «κερδίσουμε» έστω και οπτικά χώρο ώστε να υπάρχει άνεση και ελευθερία κινήσεων. Αυτή η προϋπόθεση είναι βασικότατη πρακτικά, ιδίως αν ο χώρος είναι μικρός, αλλά και αισθητικά, γιατί συμβάλλει στη δημιουργία μίας ευχάριστης ατμόσφαιρας.

Τα τραπεζάκια σαλονιού πάντοτε συνόδευαν τα «εξαρτήματα» βασικών επίπλων, γιατί ως μικρά και εύκολα μετακινήσιμα είχαν αποδείξει τη χρηστικότητά τους. Τυπικά το σχήμα τους ελάχιστα έως καθόλου διαφοροποιούνταν από εκείνο του κεντρικού τραπεζιού σε σημείο μάλιστα που περνούσαν τελείως απαρατήρητα. Αργότερα, μικρότερα και μεγαλύτερα μεγέθη τους έμπαιναν το ένα μέσα στο άλλο και ανασύρονταν από την άκρη μόνο όταν έπρεπε να εξυπηρετήσουν μία ανάγκη. Σήμερα, αναδεικνύονται σε πραγματικά έργα τέχνης.

Θα σας δείξουμε μερικά πρωτότυπα coffee table  που θα κάνουν το χώρο σας ιδιαίτερο και μοναδικό. Μέταλλο, ξύλο, Plexiglas, γυαλί είναι μερικά από τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή αυτών. Η επιλογή είναι δική σας!

 

 

Κατερίνα Ζήση

Αρχιτέκτων Μηχανικός, ΜΑ Lighting Design

Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε., Ανακαίνισης & Αποκατάστασης Κτιρίων

 

Clothes : Klip_shop Volos

 

 

You May Also Like