Ποια είναι τα τρόφιμα-κλειδιά, που θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από αυτήν την εξάρτηση της νικοτίνης;

1. Σπανάκι
Έρευνες δείχνουν ότι οι καπνιστές τείνουν να έχουν χαμηλότερα επίπεδα φολικού οξέος από τους μη καπνιστές. Αυτό το οξύ είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της υγείας των μυών, των νεύρων και του εγκεφάλου. Ευτυχώς, το σπανάκι είναι πλούσιο σε αυτό το θρεπτικό συστατικό! Επίσης, λέγεται ότι το καταπράσινο λαχανικό «χαλάει» και τη γεύση του τσιγάρου. Αποτελεί λοιπόν το τέλειο λαχανικό για εσένα που θέλεις να κόψεις το κάπνισμα.

2. Ακτινίδια
Το κάπνισμα μειώνει την απορρόφηση των βιταμινών Α, και Ε, γι’ αυτό και είναι σημαντικό να καταναλώνεις πολλά φρούτα, όπως το ακτινίδιο που περιέχει μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης ακόμη και από το πορτοκάλι.

3. Νερό
Καταπολεμά την εσωτερική βλάβη που προκαλείται από τη νικοτίνη και μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων στέρησης. Ήξερες επίσης ότι η νικοτίνη μπορεί να σε αφυδατώσει; Πιες λοιπόν 8 ποτήρια νερό την ημέρα για να ενυδατώσεις τον οργανισμό σου και να επιταχύνεις το μεταβολισμό σου.

4. Πορτοκάλια
Είναι πλούσια με βιταμίνη C, η οποία αυξάνει τον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων. Αυτό βοηθά το σώμα να καταπολεμήσει τις τοξικές ουσίες που προέρχονται από την εισπνοή του καπνού.

5. Καρότα
Είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, Β και C, οι οποίες μπορούν να σε βοηθήσουν να αποβάλλεις τη νικοτίνη από τον οργανισμό σου.

You May Also Like