Θέλεις η κεραμική εστία της κουζίνας σου να μοιάζει σαν καινούρια, χωρίς λεκέδες από φαγητό και γρατσουνιές;

Σόδα για τα καμένα λίπη
Εάν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις τα καθαριστικά για κεραμικές εστίες που υπάρχουν στο εμπόριο, αλλά προτιμάς τους πιο φυσικούς τρόπους, η σόδα μπορεί να σε βοηθήσει. Συγκεκριμένα, ρίχνεις μαγειρική σόδα πάνω στην κεραμική εστία και με ένα στεγνό πανάκι τρίβεις ελαφρά. Στη συνέχεια, τρίβεις ελαφρά με νωπό πανάκι την εστία, για να απομακρύνεις τη σόδα και να καθαρίσει.

esties kouzinas

Ξίδι για το καμένο γάλα
Το καμένο γάλα στις κεραμικές εστίες είναι από τους πιο δύσκολους λεκέδες. Σύμμαχος σου σε αυτή την περίπτωση είναι το λευκό ξίδι, το οποίο ρίχνεις πάνω στον λεκέ, αφήνεις να κρυώσει η εστία και στη συνέχεια, απομακρύνεις τον λεκέ χρησιμοποιώντας την ειδική ξύστρα για κεραμικές εστίες που κυκλοφορεί στο εμπόριο.

Προστασία από τις γρατζουνιές
Για την προστασία της κεραμικής εστίας από γρατζουνιές υπάρχει ένας απαράβατος κανόνας -ποτέ και για κανένα λόγο δεν την τρίβεις με συρματάκι κουζίνας, όπως κάναμε με τις παλαιότερες ηλεκτρικές κουζίνες, εκείνες με τα μάτια. Κατά τα άλλα, καλό είναι όταν την καθαρίζεις να χρησιμοποιείς νωπά πανάκια ή βρεγμένο σφουγγάρι κουζίνας και στη συνέχεια να στεγνώνεις την επιφάνεια με χαρτί κουζίνας ή βαμβακερό πανί και για τους επίμονους λεκέδες να προτιμάς την ειδική ξύστρα για κεραμικές εστίες.

You May Also Like