Οι σύγχρονες απαιτήσεις για μεγαλύτερους χώρους στα δωμάτια του σπιτιού που περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας μας κάνουν να «επιβαρύνουμε» άλλους βοηθητικούς χώρους, όπως το μπάνιο. Πολλοί το κάνουν ακόμα και όταν οι ίδιοι ξέρουν ότι δεν είναι σωστό, αλλά … Μετά από μία δύσκολη μέρα ένα μπάνιο σίγουρα μας ηρεμεί, όταν όμως γίνεται σε ένα όμορφο και λειτουργικό μπάνιο οπωσδήποτε μας φτιάχνει και τη διάθεση. Πώς μπορεί να γίνει αυτό;

  • Λευκό και ανοιχτές αποχρώσεις. Τα λευκά χρώματα στους τοίχους και γενικά οι ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις κάνουν τον χώρο μας να φαίνεται μεγαλύτερος.
  • Καθρέπτες. Ένας καθρέπτης από μόνος του μπορεί να αλλάξει κατά πολύ την εικόνα όλου του μπάνιου. Κάνει το χώρο σας να φαίνεται μεγαλύτερος. Vintage, με μεταλλικές λεπτομέρειες, με κρυφό φωτισμό, συνδυασμός καθρεπτών μικρότερων – μεγαλύτερων, από μόνοι τους μας καθορίζουν το στυλ που θέλουμε να δώσουμε στο μπάνιο μας.

 

  • Φωτισμός. Ο φωτισμός σε ένα μπάνιο είναι από τα σημαντικότερα σημεία του χώρου αυτού. Πέρα από το διακοσμητικό φωτισμό πρέπει να υπάρχει ένας κύριος φωτισμός που θα εξυπηρετεί όλες τις ανάγκες σας και δεν θα σας κουράζει. Προσοχή στις λάμπες και τα φωτιστικά, υπάρχουν ειδικές προδιαγραφές που πρέπει να πληρούνται για χώρους με υγρασία όπως είναι αυτός του μπάνιου.

  • Μη μένετε στους κλασσικούς πάγκους για το νιπτήρα του μπάνιου σας. Τολμήστε να χρησιμοποιήσετε πιο ιδιαίτερα υλικά για τον πάγκο που θα τοποθετηθεί ο νιπτήρας και μην μένετε στους κλασσικούς νιπτήρες. Στο εμπόριο πλέον υπάρχει μεγάλη ποικιλία από σχέδια και υλικά που δίνουν στο μπάνιο σας μία πιο ιδιαίτερη αισθητική.

 

  • Διάφανη κουρτίνα ή γυαλί. Οι έντονες αποχρώσεις στις κουρτίνες του μπάνιου και τα πιο αδιαφανή υφάσματα κάνουν το μπάνιο να φαίνεται μικρότερο. Χρησιμοποιήστε διάφανη κουρτίνα, με ανοιχτά χρώματα ή ακόμα και διαχωριστικό από γυαλί για να φαίνεται ο χώρος σας μεγαλύτερος.

  • Τοποθετήστε ραφάκια. Επιλέξτε υλικά που να φαίνονται ανάλαφρα στο μάτι και όχι βαριές κατασκευές ή ντουλάπια που κλείνουν το χώρο.

  • Επιλογή πλακιδίων. Το βασικό κριτήριο είναι να μην γλιστράνε, αλλά εξίσου σημαντικό είναι να επιτύχετε ένα ενδιαφέρον αισθητικά αποτέλεσμα με το παιχνίδι χρωμάτων και υλικών. Το συνεχόμενο πλακάκι από τους τοίχους προς το πάτωμα σε επιλεγμένο σημείο μπορεί να δώσει περισσότερο βάθος.

17800269_1515000921844357_3864478705066667744_n

  • Βάλτε ακόμα και ταπετσαρίες. Είναι ο ιδανικός τρόπος για να δώσετε σε ένα στενό τοίχο προοπτική και αισθητική.

 

Μετά από τόσες ωραίες ιδέες σίγουρα θα τραγουδάτε στο μπάνιο σας!

Κατερίνα Ζήση

Αρχιτέκτων Μηχανικός, ΜΑ Lighting Design

Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε., Ανακαίνισης & Αποκατάστασης Κτιρίων

Photo credits: TheodorMargaritis

Make up : Elena Tzogiou

Clothes : Klip_shop Volos

You May Also Like