Εάν είστε λάτρης του ελληνικού καφέ, αυτό το άρθρο είναι για εσάς! Ίσως να μην γνωρίζατε πως το κατακάθι από το αγαπημένο σας ρόφημα, είναι 9 φορές χρήσιμο για το σπίτι και όχι μόνο. Να σημειωθεί πως αναφερόμαστε σε σκέτο καφέ, καθώς το κατακάθι εάν πίνετε τον καφέ σας με ζάχαρη, δεν βοηθά και τόσο πολύ.

1. Φυτά

Ρίξτε το κατακάθι του καφέ στα φυτά. Τα θρεπτικά συστατικά του βοηθούν αποτελεσματικά στην ανάπτυξή τους.

2.Μυρμήγκια

Τα μυρμήγκια αγαπούν τις επιδρομές όπου υπάρχουν εστίες τροφίμων και που καλύτερα από την κουζίνα. Αν αντιμετωπίζετε ένα τέτοιου είδους πρόβλημα δεν έχετε από τα αφήσετε το κατακάθι κατά τόπους μέσα στην κουζίνα, κυρίως στο διαδρομάκι που συνήθως δημιουργούν, όταν αυτό θα έχει αποξηραθεί. Υπενθυμίζουμε, πως πρέπει να γίνεται από κατακάθι σκέτου καφέ χωρίς ζάχαρη καθώς είναι αυτή η πικρή γεύση που θα τα κρατήσει μακριά.

3.Υφάσματα

Ένας υπέροχα φυσικός τρόπος για να αλλάξετε το χρώμα ενός υφάσματος, αν το χρώμα που επιθυμείτε να πάρει φυσικά είναι το καφέ και οι αποχρώσεις του, είναι να χρησιμοποιήσετε καφέ για να το βάψετε. Θα χρειαστεί να μουλιάσετε το ύφασμα σε ένα διάλυμα ζεστού νερού με μια ποσότητα καφέ. Μετά το ξεπλένετε με κρύο νερό και έτοιμο!

Σημείωση: Το χρώμα που θα προκύψει πάνω στο ύφασμα θα εξαρτηθεί από την ποσότητα του καφέ που χρησιμοποιήσατε και από τον χρόνο που μένει το ύφασμα μέσα στο διάλυμα. Επίσης, αυτή η τεχνική είναι αποτελεσματική σε λευκά ή ανοιχτόχρωμα υφάσματα από φυσικά υλικά και όχι συνθετικά.

4. Ξύλο

Με την ίδια λογική μπορείτε να δημιουργήσετε φυσικό καφέ χρώμα για τη βαφή ξύλινων επιφανειών. Μόνο που εδώ θα χρειαστείτε τη βοήθεια μιας ποσότητας ξιδιού, ενός σύρματος κουζίνας και μερικές μέρες μέχρι να είναι έτοιμο για να χρησιμοποιηθεί ως βαφή.

5. Αρωματικό

Αν η μυρωδιά του καφέ διεγείρει τις αισθήσεις σας όταν ξυπνάτε μπορείτε να βάλετε το κατακάθι του καφέ μέσα σε ένα μπολ και να βυθίσετε σε αυτό ένα ρεσώ. Κάθε φορά που θα το ανάβετε, τα αρώματα του καφέ θα διαχέονται στο χώρο.

6. Χαρτί

Σε ένα διάλυμα νερού με λίγο κατακάθι καφέ μπορείτε να βουτήξετε ένα επιστολόχαρτο και να του δώσετε την όψη ενός εγγράφου κάποιου άλλου αιώνα.

7.Τζάκι

Ρίξτε μερικές κουταλιές από αποξηραμένο κατακάθι καφέ και ξεκινήστε να σκουπίζετε το τζάκι. Θα το καθαρίσετε πολύ πιο εύκολα χωρίς να εισπνέετε τη στάχτη των ξύλων.

8.Λιπαρότητα

Μετά από ένα λουκούλλειο γεύμα μπορείτε να περιχύσετε τα πιάτα στον νεροχύτη με το κατακάθι του καφέ αραιώνοντάς το φυσικά με νερό. Το κατακάθι θα είναι ένα υπέροχα φυσικό σκραμπ για τα πιάτα και θα βοηθήσει τα λίπη να απομακρυνθούν.

9. Αποσμητικό

Για το ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καφέ μέσα στο ψυγείο για να απομακρύνετε τις δυσάρεστε οσμές αυτού σας έχουμε αναφέρει και παλαιότερα. Το ίδιο όμως μπορείτε να κάνετε και σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού που εντοπίζετε μια δυσάρεστη οσμή. Η παπουτσοθήκη, για παράδειγμα, είναι μια καλή αρχή. Αφού έχει πρώτα αποξηραθεί το κατακάθι, βάλτε το σε πουγκί ή σε κάποιο μικρό μπολ, αν προέρχεται από ψιλοκομμένο καφέ, και τοποθετήστε το μέσα στην παπουτσοθήκη.

You May Also Like