Η πρωταγωνίστρια του καλοκαιριού, μελιτζάνα, σε έναν ακόμα ρόλο. Αυτή τη φορά συνδυασμένη με τα τέλεια ταίρια της, την κατακόκκινη ζουμερή ντομάτα και την ελληνικότατη, πεντανόστιμη φέτα. Και κάπου εκεί, και λίγα λουκανικάκια Φρανκφούρτης, που τυλίγονται άψογα, στις φέτες της ψητής μελιτζάνας. Είναι ένα φαγητό, που δεν το χορταίνουμε, ειδικά αν το συνοδεύσουμε με φρέσκο ζυμωτό ψωμάκι και μία κρύα μπύρα!

Υλικά

4 μέτριες μελιτζάνες, κομμένες κατά μήκος σε χοντρές φέτες (πάχους, περίπου, ενός δαχτύλου)

λουκανικάκια μικρά Φρανκφούρτης (όσα και οι φέτες της μελιτζάνας)

4 μέτριες, ώριμες ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη

1 κούπα φέτα σε μικρά κομματάκια

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

ρίγανη και ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Αρχικά, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς, στον αέρα.

Τοποθετούμε τις φέτες της μελιτζάνας, σε ταψί με λαδόκολλα, τις ραντίζουμε ελαφρά με ελαιόλαδο και τις αλατοπιπερώνουμε. Τις ψήνουμε, στους 200 βαθμούς, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου ένα τέταρτο με 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Αφού ψηθούν οι μελιτζάνες, τις αποσύρουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά, ώστε να μπορέσουμε να τις πιάσουμε, για να τις τυλίξουμε ρολό.

Έπειτα, τοποθετούμε ένα λουκανικάκι, στην άκρη της φέτας της μελιτζάνας και τυλίγουμε, σε μικρό ρολό. Εάν δε μπορεί να σταθεί και ξετυλίγεται, τότε το σταθεροποιούμε με μία οδοντογλυφίδα. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι μελιτζάνες. Αραδειάζουμε τα ρολάκια σε ένα μέτριο πυρέξ.

Στη συνέχεια, περιχύνουμε τα ρολάκια με τις τριμμένες ντομάτες και 3, 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Από πάνω ρίχνουμε τη φέτα, να πάει παντού. Αλατοπιπερώνουμε με σύνεση, γιατί και τα λουκάνικα και η φέτα περιέχουν αρκετό αλάτι. Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 200 βαθμούς, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να λιώσει η φέτα.

Όταν τα ρολάκια είναι έτοιμα, αποσύρουμε από το φούρνο, αφήνουμε για λίγο να σταθούν και να χλιάνουν ελαφρά και σερβίρουμε με ρίγανη και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Δεν παραλείπουμε, να αφαιρέσουμε τις οδοντογλυφίδες.

Καλή σας όρεξη!

You May Also Like