To παιχνίδι με το νερό είναι ένα από τα πιο διασκεδαστικά πράγματα του καλοκαιριού, κι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους αγαπάμε ιδιαίτερα την πιο ζεστή εποχή του χρόνου. Τα καλοκαιρινά σπορ συνδυάζουν την άθληση με τη διασκέδαση και αποτελούν τον καλύτερο τρόπο για να παραμείνουμε σε φόρμα. Οι επιλογές είναι πολλές η ποικιλία τους ικανοποιεί όλα τα γούστα. Καγιάκ, κανό, ιστιοσανίδα και βόλεϊ μέσα στο νερό είναι μερικές από τις πιο fun καλοκαιρινές δραστηριότητες, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ δημοφιλές και το SUP, η σανίδα ισορροπίας με το ειδικό κουπί, που επιπλέει στο νερό και γυμνάζει όλο το σώμα. Το SUP είναι η αερόβια μορφή γυμναστικής που, αν δοκιμάσετε έστω μια φορά, τότε σίγουρα θα θέλετε να ξανακάνετε το συντομότερο δυνατό.

Το SUP έχει αποκτήσει τη δική του «φυλή» ανθρώπων στην παραλία, αφενός διότι μαθαίνεται εύκολα και αφετέρου γιατί μάς παρέχει την ελευθερία που όλοι επιθυμούμε στη θάλασσα, για να κάνουμε τις βόλτες μας στο νερό, εξερευνώντας παραλίες και ό,τι άλλο μάς κινεί την περιέργεια. Η σανίδα μάς δίνει την αίσθηση πως αιωρούμαστε στην επιφάνεια του νερού, ενώ αποτελεί και την ιδανική βάση για να αθληθούμε χωρίς να καταπονήσουμε τις αρθρώσεις μας. Αυτό το άθλημα δεν έχει ηλικία, και μόλις κάποιος μάθει να ισορροπεί πάνω του, μπορεί να κωπηλατεί με την ένταση που θέλει, ενδυναμώνοντας όλο το σώμα, και ιδιαίτερα τον πυρήνα του.

Η βελτίωση της φυσικής κατάστασης που προσφέρει η ενασχόληση με το SUP, οι δυνατότητες που μας παρέχει να περιπλανηθούμε στις παραλίες με ευκολία και η αίσθηση ελευθερίας που μάς δίνει μόλις ανεβούμε πάνω του είναι τρεις από τους βασικότερους λόγους για τους οποίους αξίζει να δώσουμε μια ευκαιρία σε αυτό το σπορ, αν δεν το έχουμε κάνει ήδη.

Όσοι λατρεύουν να ανακαλύπτουν διαρκώς νέες δραστηριότητες, μπορούν να συνδυάσουν με το SUP ένα ακόμα είδος άσκησης, το οποίο παίρνει τελείως διαφορετικό νόημα όταν γίνεται πάνω στο νερό. Μιλάμε, φυσικά, για τη γιόγκα και την ειδική σανίδα όπου οι yoga fans μπορούν να πραγματοποιήσουν τις ασκήσεις της με έναν διαφορετικό τρόπο. Συνοδεύεται από το πακέτο με τα δικά της ειδικά εξαρτήματα σε ποιότητα που εγγυάται την ασφάλεια και την απόλαυση της άσκησης πάνω στο νερό. Φέρτε στο μυαλό σας μόνο την εικόνα όπου θα βρίσκεστε σε όποιο σημείο της παραλίας θέλετε εσείς και θα κάνετε το practice σας πάνω στα ήρεμα νερά, με τη θέα που θα έχετε επιλέξει και χαλαρώστε αυτόματα.

You May Also Like