Το σπιτικό μπιφτέκι δεν θέλει τόσο κόπο όσο τρόπο. Γι’ αυτό, εμείς ψάξαμε και βρήκαμε μερικά tips για πεντανόστιμα μπιφτέκια στον φούρνο.

Πώς θα κάνουμε τα τέλεια μπιφτέκια στον φούρνο;
Αρχικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και τοποθετούμε λαδόκολλα στο ταψί.

Διαλέγουμε το σωστό κομμάτι κρέατος
Η μοσχαρίσια ελιά είναι ίσως το ιδανικό κομμάτι για τον κιμά των μπιφτεκιών, αν σκοπεύουμε να ετοιμάσουμε μοσχαρίσια. Βρίσκεται στο λαιμό, είναι νόστιμη, έχει βαθιά κρεάτινη γεύση και μέτρια ποσότητα λίπους, κάτι που νοστιμίζει το μπιφτέκι ακόμα περισσότερο και το διατηρεί ζουμερό στο ψήσιμο. Κατά πολλούς βέβαια τα μπιφτέκια είναι πιο νόστιμα με ανάμεικτο κιμά (μοσχάρι και χοιρινό). Για πιο υγιεινό αποτέλεσμα, μπορούμε να επιλέξουμε και κιμά κοτόπουλου.

Το σωστό πάχος
Όταν πλάθουμε τα μπιφτέκια, φροντίζουμε να μην ξεπερνούν σε πάχος τα 2,5 εκατοστά, ώστε να αποφύγουμε να ξεραθούν απ’ έξω, μέχρι να φτάσουν στο επιθυμητό ψήσιμο. Προσπαθήστε, μάλιστα, τα μπιφτέκια σας να είναι πιο παχιά στις άκρες πάρα στο κέντρο. Υπάρχει λόγος. Αυτό θα σας βοηθήσει να ψηθούν ομοιόμορφα, καθώς οι άκρες τείνουν να ψήνονται πιο γρήγορα, αποκτώντας συχνά το γνωστό – και καθόλου γευστικό και υγιεινό – κάψιμο.

Η καρδιά από γιαούρτι
Ένα μυστικό που ελάχιστοι γνωρίζουν είναι ότι πριν τοποθετήσουμε τα μπιφτέκια εντός φούρνου – είτε τα έχουμε ζυμώσει εμείς είτε ο κρεοπώλης – μπορούμε να προσθέσουμε στο εσωτερικό τους μία κουταλιά φρέσκο γιαούρτι. Είναι το συστατικό που θα διατηρήσει την υγρασία του κρέατος και θα το βοηθήσει να μην ξεραθεί.

Αν έχετε θερμόμετρο, όλα λύνονται
Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα μπιφτέκι είναι έτοιμο προς κατανάλωση όταν η θερμοκρασία του έχει αγγίξει τους 75°C. Αν, λοιπόν, διαθέτετε θερμόμετρο μαγειρικής, αξιοποιήστε το.

You May Also Like