Είναι από τα πιο «πολυσύχναστα» μέρη του σπιτιού όχι μόνο για τη νοικοκυρά αλλά για όλη την οικογένεια. Είναι ο χώρος που εκτός από το μαγείρεμα, η οικογένεια περνάει χρόνο συζητώντας ή ακόμα και διαβάζοντας. Επιλέξτε το στυλ που σας ταιριάζει στον χώρο σας, που σας κάνει να νιώθετε πιο άνετα και εκμεταλλευτείτε την κάθε γωνιά.

  • Από τα σημαντικότερα στοιχεία του χώρου αυτού είναι η επιλογή της επένδυσης του τοίχου. Υπάρχουν πολλά υλικά για την επένδυση της κουζίνας σας. Τα κλασσικά κεραμικά πλακάκια, τα ρετρό πλακάκια, η φυσική πέτρα μέχρι και το γυαλί είναι μερικές από τις επιλογές που έχετε.

  • Κουζίνες που θυμίζουν αγγλική εξοχή. Τέσσερα είναι τα κύρια στοιχεία για να δημιουργήσετε μία κουζίνα με το συγκεκριμένο στυλ. Ανοιχτού χρώματος ντουλάπια, με τζάμι τα πάνω ντουλάπια ώστε να φαίνονται ανοιχτά, ξύλινο πάτωμα στο χώρο σας και vintage οικιακά σκεύη.

  • Κρυμμένοι πάγκοι πτυσσόμενα έπιπλα. Αν η έλλειψη χώρου είναι το κύριο στοιχείο της κουζίνας σας τότε τα δύο αυτά tips θα σας λύσουν τα χέρια και θα κάνουν το χώρο σας πιο λειτουργικό.

  • Στενόμακρη κουζίνα. Πάγκοι, σκαμπό, φωτεινά χρώματα, ανοιχτοί αποθηκευτικοί χώροι είναι μερικές συμβουλές που θα πρέπει να τηρήσετε έτσι ώστε ο χώρος σας να αξιοποιηθεί στο έπακρο αλλά και να μην τον «μπουκώσετε».

  • Θέλετε να την κάνετε πιο μοντέρνα; Αντικαταστήστε κάποια από τα ντουλάπια με ράφια. Ποιος είπε πως τα πιάτα και τα ποτήρια πρέπει να είναι κλεισμένα σε ντουλάπια; Αν πάλι σας φαίνεται κάπως ακραίο, μπορείτε στα ράφια να τοποθετήσετε τα βιβλία μαγειρικής σας και τα μπαχαρικά σας. Τολμήστε ακόμα και τις διχρωμίες και τα διαφορετικά υλικά για τα ντουλάπια σας.

  • Από τα σημαντικά στοιχεία του χώρου είναι ο φωτισμός. Επιλέξτε να δημιουργήσετε δύο σενάρια φωτισμού για το χώρο αυτό. Τον λειτουργικό, που είναι ο κύριος φωτισμός σας και θα πρέπει να είναι και ο πιο δυνατός και τον αισθητικό φωτισμό ο οποίος θα προσδώσει ιδιαίτερη εκφραστικότητα στο χώρο σας.

 

Κάντε εσείς τις επιλογές γιατί είστε … η βασίλισσα της κουζίνας!

 

Κατερίνα Ζήση

Αρχιτέκτων Μηχανικός, ΜΑ Lighting Design

Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε., Ανακαίνισης & Αποκατάστασης Κτιρίων

 

Photo credits: TheodorMargaritis

Make up : Elena Tzogiou

Clothes : Klip_shop Volos

 

You May Also Like